| DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | II DANIE | ZUPA | |
| 17.11.2025
Poniedziałek |
Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), tuńczyk (tuńczyk, sól, olej słonecznikowy), pomidorki koktajlowy, pomidor, rukola, ogórek kiszony, kakao (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości, węglany potasu, mleko), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) | Jabłko | Kasza kuskus, filet z indyka w sosie z suszonych pomidorów (kasza kuskus, filet z indyka, suszone pomidory w oleju, (kapary, olej słonecznikowy, ocet winny), pomidory, papryka, cebula, czosnek, przyprawy, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury, bakterii mlekowych), kiszony ogórek, woda z cytryną i pomarańczą | Krem z białych warzyw (udko, ziemniaki, por, seler, pietruszka, kalafior, biała kapusta, cebula, czosnek, jogurt naturalny, (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), suszona śliwka | |
| K-278 B-10,8 T-18 W-20 BŁ-1,7 | K-60 B-0,9 T-0,5 W-11,8 BŁ-2,1 | K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47 | ||
| 18.11.2025
Wtorek |
Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, roszponka, papryka, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa (mleko, jęczmień, żyto, cykoria), rumianek | Banan | Naleśniki zielone z serem (mąka pszenna, mąka pełnoziarnista, szpinak, jajko, mleko, cukier wanilinowy, twarożek (kultury bakterii mlekowych)), mus owocowy (jabłko, gruszka), woda z cytryną i pomarańczą | Barszcz czerwony z jajkiem (buraki, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, przyprawy), brokuł | |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-95B-1T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7 | K-258 B-12,5 T-9,1 W-31,8 BŁ-1,5 | K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77 | ||
| 19.11.2025
Środa |
Jajecznica (jajka), chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), ogórek szklarniowy, pomidorki koktajlowe, papryka, pomidor, kakao (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości, węglany potasu, mleko), herbata miętowa | Mandarynka | Kasza jaglana, klopsik drobiowy w sosie warzywnym (filet z indyka, pomidory, papryka, marchewka, pietruszka, por, seler, czosnek, przyprawy, marchewka z chrzanem (marchewka, chrzan (62% woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej rzepakowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), kompot (jabłko, śliwka, winogron)
|
Krem z dyni (dynia, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, por, natka pietruszki), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), liofilizowane truskawki | |
| K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-0,8 | K-53 B-0,8 T-0,3 W-13,3 BŁ-1,8 | K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33 | K-119 B-6,4 T-1,5 W-21,7 BŁ-4,5 | ||
| 20.11.2025
Czwartek |
Kasza manna z musem malinowym na mleku (kasza manna, maliny mrożone, mleko), pieczone jabłko, herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) | Ciasteczka owsiane
(płatki owsiane, jajka, masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), miód, nasiona chia(produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz nasiona sezamu), banan, gorzka czekolada, żurawina), mleko |
Ziemniaki, ryba w sosie koperkowym (ziemniak, miruna, koper, śmietana 12% (pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), czosnek, cytryna, mąka pełnoziarnista, przyprawy), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko, oliwa z oliwek), woda z cytryną i pomarańczą | Zupa jarzynowa (makaron, (mąka pszenna makaronowa, jajka, kurkuma), marchewka, pietruszka, seler, por, groszek zielony, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), orzechy nerkowca
|
|
| K-250 B-8,65 T-4,6 W-42,2 BŁ-3,5 | K-58 B-0,6 T-0,2 W-12,3 BŁ-2,1 | K-380 B-21,5 T-10,5 W-48,7 BŁ-6 | K-163 B-6,56 T-5,53 W-37,88 BŁ-5,93
K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77 |
||
| 21.11.2025
Piątek |
Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), hummus (ciecierzyca, czosnek, cytryna, oliwa z oliwek, pieprz), roszponka, ogórek kiszony, pomidor, papryka, koperek, kawa zbożowa (mleko, jęczmień, żyto, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) | Owocowy talerzyk (melon, mandarynka, winogron)
|
Spaghetti Bolognese (mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista. Produkt może zawierać soję, wołowina, pomidory, papryka, marchewka, pietruszka, przyprawy), woda z cytryną i pomarańczą | Krem pomidorowy (pomidory, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, przyprawy, grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), oliwka | |
| K-306 B-12,5 TŁ-13 W-30,5 BŁ-4,5 | K-37 B-0,9 T-0,3 W-8,2 BŁ-1 | K-394,67 B-16,69 T-18,28 W-43,67 BŁ-13,35 | K-166 B-3,6 T-2,87 W-41,01 Bł-6,27 | ||
Jadłospis na tydzień 17.11 – 21.11 2025


